ADOMÁNYOZÁSI GY.I.K

 

Először is hadd köszönjük meg, hogy alapítványunkra gondoltál, nagyra értékeljük a segítségedet! Intézményünk nem rendelkezik túl sok tárolási kapacitással, továbbá azt is szeretnénk ha a lehető legjobb helyre kerülnének a dolgaid, ahol azt hasznosítani tudják, és ez nem minden esetben a mi intézményünk. Így kérjük, hogy a továbbiakat olvasd el, mielőtt elindulsz hozzánk:

 

Mit vigyek?

A meleg felsőruházat folyamatos hiánycikk. Kabát, nadrág, pulcsi, meleg cipő, zokni, főleg a téli időszakban. Szállónk lakói mind férfiak, és a nappali melegedőnket igénybe vevők közt is több a férfi, így inkább erre van szükség. Női ruhákat kis mennyiségben tudunk fogadni, ahogy plédet, takarót és hálózsákot is. Köszönjük, ha ránk gondolsz, de kérünk, hogy ne hozz nyári ruhát, alkalmi ruhát, öltönyt, magassarkú cipőt, szövetkabátot, mert ezeket nem tudják hasznosítani ügyfeleink.

Ők is szeretnek tiszta és használható ruhákban járni, így kérlek, hogy selejtes, lyukas, piszkos ruhát ne hozz.

Gyerekruhát fogadtok?

Hajléktalanellátó intézményben nem élhetnek kiskorúak, így a gyermekruhát nem tudjuk használni. De ha telefonálsz hozzánk, akkor tudunk segíteni abban, hogy hol van a legközelebbi olyan intézmény, ahol örülnének neki.

Törölköző, köntös, ágynemű/huzat?

Egy szállodaláncnak köszönhetően ezekből folyamatos az utánpótlásunk, így erre jelenleg nincs szükségünk.

Mikor vihetem az adományt?

Bármikor. Intézményünk minden nap 0-24-ben működik, minden nap van kolléga, aki fogadni tudja az adományokat.

El tudtok jönni érte?

A IV. kerületben és környékén - előre egyeztetett időpontban - el tudunk menni adományért, ha nagyobb mennyiségről van szó. Kérünk, egyeztess velünk telefonon.

Élelmiszert vihetek?

Átmeneti szállónkon 42 úr lakik, nappali melegedőnkben hétköznapokon további 50 embert tudunk fogadni. Amennyiben akkora mennyiségről lenne szó, hogy az 50 vagy akár a 92 embernek elegendő, akkor kérünk mindenképpen egyeztess velünk előre telefonon vagy emailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Ennél kisebb mennyiséget hétköznapokon az utcai gondozószolgálatunk munkatársai tudnak kiosztani. Kérünk, hogy vedd figyelembe, 1 pizzát nehéz 42 vagy 92 felé igazságosan elosztani. Ha kis mennyiséget szeretnél adományozni, javasoljuk, hogy egy közterületen élő rászorulónak add, neki is szüksége lehet rá.

Tartós élelmiszert és tea készítéséhez való alapanyagot köszönettel fogadunk.

Bútorokat/matracot/használati tárgyakat fogadtok?

Átmeneti szállónkon mindenkinek igyekszünk ugyanazokat a feltételeket biztosítani. Valamennyi lakónknak van saját ágya, konyha- és szobaszekrénye, hűtőrekesze, kislámpája, polca és éjjeli szekrénye. Az azonos feltételek biztosítása és a helyhiány miatt nem tudunk fogadni bútorokat és használati tárgyakat, ahogy matracot sem, mert ágyaink kanapéágyak.

Tévét vihetek?

A lakószobákba nagyobb méretű műszaki cikk nem vihető be, így TV-ket nem tudunk fogadni.

Hagyatékból származó holmikat?

Tudjuk milyen nehéz megválni a szerettünk holmijaitól, és értékeljük, hogy ezeket a holmikat jó célra szeretnéd fordítani, de kérünk vedd figyelembe, hogy a fenti meleg ruhákon túl nem tudunk mást sem tárolni, sem hasznosítani. Vannak rászoruló családok, akik örülnének a bútoroknak, ruháknak, kérjük, próbáld meg nekik eljuttatni, akár egy facebook felhívás keretében. Tudjuk, hogy vannak helyek, ahol örömmel fogadnák mindezt.

Mi a különbség átmeneti szálló, nappali melegedő és éjjeli menedékhely között?

Az átmeneti szállón önellátó, önfenntartó emberek élnek. Saját ágyuk és szekrényeik vannak, továbbá igénybe vehetik a szálló szolgáltatásait (mosás, szárítás, fürdés, főzés stb.) Mindezért havi térítési díjat fizetnek, ami a mi intézményünkben 12.000.- FT. Minden lakónkat személyes szociális munkás segíti ügyes-bajos dolgaiban.

Nappali melegedőnkben hétköznaponként 9 és 15 óra között azon ügyfeleinket tudjuk fogadni, akik utcán, kunyhóban élnek, vagy másik szállón, esetleg (bér)lakásban. Nálunk lehetőségük van ruhamosásra és szárításra, tisztálkodásra, melegedésre. Érkezéskor meleg teát, egy környékbeli pékségnek köszönhetően tudunk adni az előző napról megmaradt péksüteményt, továbbá a Magyar Élelmiszerbank élelmiszermentés programjának jóvoltából gyümölcsöt/zöldséget tudunk adni.

Éjjeli menedékhely általánosságban: ahol nyitáskor (késő délután) sorba kell állni, és az érkezési sorrendtől függően lehet bejutni, és rendszerint csak az adott éjszakára biztosít ellátást. Gyakran nincs fix ágy, ágynemű, és más bútorzat az ágyon kívül. Igénybe vétele térítésmentes.

Fogadtok e önkénteseket?

Igen. Kérünk, egyeztess az intézményvezetővel (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), hogy mit szeretnél nálunk csinálni.